Resultats de l'Estapedotomia de Tipus Invers a l'Otosclerosi Primària: eficàcia i seguretat

Projectes en col·laboració amb altres centres

Aquest estudi té com a objectiu establir la seguretat i els resultats de la tècnica inversa de Fisch per al tractament quirúrgic de l'otosclerosi, basant-se en una sèrie extensa de pacients operats al llarg de 25 anys. La baixa incidència d'aquesta malaltia i l'exigència tècnica de la cirurgia fan necessària una revisió dels seus resultats en termes d'efectivitat i risc.

Es tracta d'un estudi de cohorts retrospectiu que inclou pacients diagnosticats d'otosclerosi primària i sotmesos a estapedotomia inversa pel mateix cirurgià entre 1995 i 2020. Els criteris d'inclusió exigeixen un seguiment mínim d'un any i la disponibilitat d'audiometries pre i postoperatòries. L'objectiu principal és valorar el tancament del gap postoperatori a freqüències de 0,5 kHz, 1,0 kHz, 2,0 kHz i 3,0 kHz a ≤10 dB. Els objectius secundaris inclouen l'anàlisi de símptomes com acúfens, vertigen, cofosi, i possibles complicacions intraoperatòries.

Aquest estudi pretén aportar dades sobre la seguretat i eficàcia d'aquesta tècnica quirúrgica en un entorn amb una baixa incidència de casos, permetent valorar-ne l'aplicabilitat i els resultats en comparació amb la literatura mundial. Els resultats podrien ajudar a optimitzar la selecció de pacients i millorar els protocols quirúrgics en el tractament de l'otosclerosi.

← Altres projectes

Informació del projecte

  • Nom abreujat: RETIOP
  • Codi: CSAPG-51
  • Investigadors en el CSAPG Jordi Carné Subiranas