Projectes


 

Assaig clínic de dues branques per estudiar l'efecte de l'acupuntura semi-permanent en determinats punts d'acupuntura sobre la reducció del nombre d'induccions al part en dones de risc baix o mitjà
Objectiu. Esbrinar si l'acupuntura semi-permanent, en determinats punts, pot facilitar el començament del part i, per tant, disminuir el nombre d'induccions al part necessàries.
Investigador principal. Glòria Villena
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Ablació per radiofreqüència per al tractament del dolor crònic post artroplàstia de genoll. Un estudi aleatori doble cec. Un nou abordatge
Objectiu. Esbrinar si la radiofreqüència, practicada sobre terminacions nervioses en les quals fins al moment no s'ha provat, pot millorar el dolor de genoll crònic i la discapacitat dels pacients operats de genoll.
Investigador principal. Italo Pisani Zambrano
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Àcid Acètic a Úlceres Cutànies. Assaig Controlat Aleatoritzat
Objectiu. Estudiar l’eficàcia de la utilització de foment d’àcid acètic al 2% per al tractament d’úlceres cròniques.
Investigador principal. Marta De Vicente Salto
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Impacte en una Unitat de Diagnòstic Ràpid durant els dos primers anys de la pandèmia per SARS-CoV-2
Objectiu. Analitzar l’impacte, després de 2 anys de pandèmia, en els principals indicadors de qualitat de la unitat: el diagnòstic de càncer, el volum de registres, la demora de la primera visita i l’interval diagnòstic.
Investigador principal. Joaquín Torné Cachot
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Criptorquídia adquirida. Incidència i factors associats
Objectiu. Conèixer la prevalença de criptorquídia adquirida en el nostre medi. La criptorquídia adquirida es defineix com a la impossibilitat de mantenir un testicle de manera estable.
Investigador principal. Carme Grande Moreillo
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Adequació del tractament del bacterièmia d'origen urinari a les guies clíniques
Objectiu. Estudiar l'evolució del grau d'adherència a les guies de tractament antimicrobià empíric per al bacteri per Escherichia Coli (E. Coli) d'origen urinari, després de la implantació del programa Programes d'Optimització d'Ús dels Antibiòtics (PROA).
Investigador principal. David Blancas
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Impacte de la implantació d'un cribratge nutricional en pacients hospitalitzats per patologia mèdica
Objectiu. Analitzar si la implantació d'un cribratge nutricional a l'ingrés de pacients hospitalitzats s'associa a una reducció en els dies d'ingrés hospitalari. 
Investigador principal. David Benaiges Boix
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Nivells d'intervenció diagnòstica i terapèutica en pacients hospitalitzats. Assaig clínic per conglomerats i esglaonat
Objectiu. Estudiar l'impacte de la intervenció (eina d'adequació de la intensitat diagnòstica i terapèutica) enfront del grup control (pràctica clínica tradicional), pel que fa al percentatge participants que moren durant l'ingrés hospitalari fins als 3 mesos de l'alta.
Investigadors principals. Helena Camell i José Carlos Molina
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Estudi retrospectiu multicèntric de l'efectivitat i la seguretat de la combinació Dolutegravir + Rilpivirina després del canvi des de pautes amb TAF (TADORI)
Objectiu. Avaluar l'impacte en paràmetres de perfil metabòlic (lípids i pes) en pacients afectats de VIH que canvien d'un esquema de tractament (pautes amb TAF) a un altre consistent en l'associació de Dolutegravir i Rilpivirina.
Investigador principal. Guillermo Verdejo Muñoz
Centre promotor. Fundació FLS de Lluita contra la Sida, les Malalties Infeccioses i la Promoció de la Salut i La Ciència. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Barcelona)
Registre per avaluar els resultats clínics dels pacients amb Artritis Reumatoide (AR) després d'un canvi a Idacio®. Registre RESTART
Objectiu. Avaluar l'impacte en l'activitat de l’AR (a través de l'índex DAS28-PCR) en canviar el tractament o producte de referència Humira (Adalimumab) o un altre biosimilar, al biosimilar Idaci.
Investigador principal. Vicente Torrente Segarra
Centre promotor. Quirónsalud
HIP fracture Accelerated care and TreaTment trACK (HIP ATTACK-2)
Objectiu. Determinar si la cirurgia precoç dels pacients amb fractura de maluc i dany miocàrdic agut millora la mortalitat als 90 dies, en comparació del tractament habitual.
Investigador principal. Alfred Dealbert Andres
Centre promotor. Population Health Research Institute-Hamilton General Hospital Campus
Prevalença d'ansietat, depressió, alteracions del son i la percepció de la qualitat de vida en pacients oncogeriàtrics en fase avanzada de malaltia
Objectiu. Avaluar la prevalença d'ansietat, insomni i depressió als pacients ancians afectats de càncer avançat i atesos a domicili.
Investigador principal. Eloisa Álvarez Fernández
Centre promotor. Hospital d'Igualada


 

Estils d'aferrament a la malaltia avançada. Validació espanyola de l'escala Experiences in Close Relationships Scale (ECR-M16) en malalts i els seus cuidadors principals (familiars)
Objectiu. Validar i adaptar a l'espanyol l'escala Experiences in Close Relationships Scale (ECR-M16) versió reduïda en població amb malaltia avançada, i comprovar el seu bon acompliment.
Investigador principal. Cruz Sànchez-Julvé
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Estudi transversal per conèixer la prevalença i les característiques dels pacients d'alta complexitat ingressats en unitats d'hospitalització convencional de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès
Objectiu. Quantificar el nombre de pacients d'especial complexitat ingressats a l'HCAP per tal de poder planificar adequadament la seva atenció mèdica. 
Investigador principal. Muriel Álvaro i María López-Diéguez
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Hepatitis C en homes que tenen sexe amb homes (HSH) a Sitges
Objectiu. Establir la prevalença del virus de l'hepatitis C (VHC) en el col·lectiu HSH a Sitges, tant d'anticossos positius com de virèmia positiva.
Investigador principal. Sonia Albertos Rubio
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Anàlisi de la freqüentació del servei d'urgències d'un hospital comarcal
Objectiu. Analitzar la freqüència amb què els pacients visiten el servei d'urgències, identificant les característiques que tenen en comú aquelles persones considerades "usuaris freqüents" i les característiques d'aquells usuaris considerats "hiperfreqüentadors".
Investigador principal. María del Mar Casas Ros
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Marcadors hematològics predictors de pronòstic en estadis I-III d'adenocarcinoma de còlon
Objectiu. Determinar si la ràtio neutròfilo-limfòcit (NLR), que és un indicador relacionat amb la inflamació, prediu la supervivència als estadis I-III del càncer de còlon.
Investigador principal. Jessica Patricia Gonzales Stuva
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Eficàcia del plasma rico en plaquetes en el tractament de les úlceres per pressió: assaig clínic aleatoritzat
Objectiu. Estudiar l'eficàcia del tractament tòpic amb plasma ric en plaquetes (intervenció), enfront de la pràctica clínica tradicional (control) per millorar la cicatrització de les úlceres per pressió.
Investigadors principals. Cristina Ortiz i Marta Ortiz
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Benefici d'intervenció hospitalària en pacients amb esteatosi hepàtica
Objectiu. Estudiar l'eficàcia d'una intervenció hospitalària, en una unitat de risc cardiovascular, en pacients amb esteatosi hepàtica, en quant al percentatge de pacients que assoleix criteris d'alta de seguiment. 
Investigador principal. Lidia Tikhomirova
Centre promotor. Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf
Validation of ultrasound proliferative synovitis concept as an imaging pattern associated with ACPA Rheumatoid Arthritis and erosive disease
Objectiu. Avaluar les diferències al patró sinovial ecogràfic en els diferents subtipus d'artritis seronegativa perquè pugui ajudar a identificar els pacients amb més probabilitat de desenvolupar un curs clínic més sever.
Investigador principal. Vicente Torrente Segarra
Centre promotor. Hospital Clínic-IDIBAPS (Barcelona)
Mecanismes fisiopatològics en el desenvolupament de la fístula anal. Antibioteràpia oral després del drenatge d'abscés perianal per disminuir la formació de fístula perianal: assaig clínic multicèntric, aleatoritzat, d'avaluació cega per tercers, controlat amb placebo
Objectiu. Determinar si el tractament antibiòtic (Ciprofloxacin i Metronidazol) administrat després del drenatge de l'abscés redueix la incidència de fístula perianal crònica a l'any de seguiment.
Investigador principal. Edward Sánchez Haro
Centre promotor. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Barcelona)
Registre informatitzat de pacients amb malaltia tromboembòlica (RIETE)
Objectiu. Avaluar l'ocurrència de recidives tromboembòliques, hemorràgies i esdeveniments isquèmics arterials o d'un altre tipus. El registre pretén brindar informació que permeti comprendre millor la importància clínica de les complicacions que tenen lloc en el seguiment de la malaltia.
Investigador principal. Gisela Claver Cercos
Centre promotor. Hospital Germans Trias i Pujol (Barcelona)
Avaluació de la fragilitat de pacients sotmesos a hemodiafiltració on-line
Objectiu. Determinar la prevalença de fragilitat en els pacients amb tractament substitutiu renal en una unitat d'hemodiàlisi. La fragilitat savaluarà a través del fenotip de fragilitat de Fried.
Investigador principal. Carlos Soto Montañez
Centre promotor. Universitat Rovira i Virgili (Tarragona)
Xarxa Catalana de Demències neurodegeneratives d'inici primerenc
Objectiu. Aportar coneixement a l'evolució de les patologies neurodegeneratives d’inici primerenc i la cura assistencial que reben els pacients afectats a Catalunya. És un estudi de cohorts prospectiu.
Investigador principal. Elisabet Franquet Gómez
Centre promotor. Hospital Clínic (Barcelona)
Anar a l'inici