Gestió ambiental


El CSAPG fa un seguit d'accions destinades a promoure la gestió mediambiental, l'eficiència energètica i la reducció d'emissions.

En la basant energètica, tenim desplegats els contractes d'eficiència energètica amb estalvis garantits en els tres hospitals amb reducció de consums d'energia per sobre dels esperats, degut a les inversions fetes amb la renovació tecnològica d'instal·lacions obsoletes i el control i seguiment dels consums d'electricitat i gas.

Pel que fa als residus, als darrers anys s'han anat introduint mesures per la millora de la segregació dels residus a origen, a on es produeixen, i la reducció dels mateixos quan és possible.

Aquest 2022 s'ha implantat la segregació dels residus d'envasos lleugers a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i a l’Hospital Sant Antoni Abat. A l’Hospital Residència Sant Camil està previst implantar-ho pròximament.

A més dels punts de recàrrega per vehicles elèctrics i els aparcaments de bicicletes per a la promoció de la mobilitat sostenible, el CSAPG ha instal·lat en els seus hospitals sistemes d'aparcament de patinets.

Pel que fa als residus, hi ha una tendència cap a tenir valors similars als d'abans de la COVID, però encara s'ha de normalitzar. Es revisarà que s'estigui duent a terme una correcta segregació, eliminant el principi de la prudència que pot fer que s'estiguin segregant residus dins d'un grup més restrictiu del que li correspondria.

Anar a l'inici