Els mesos de gener i febrer de 2024, el programa “Cuida’t” s’ha centrat en el benestar emocional amb l’objectiu de combatre prejudicis i estereotips que pateixen les persones diagnosticades amb algun problema de salut mental, oferir informació i eines que poden ajudar a millorar el benestar emocional de cada persona i fer difusió del que es treballa al CSAPG.
Els grups de benestar emocional comunitari del CAPI Baix-a-Mar
El CAPI Baix-a-Mar compta amb un Servei de Benestar Emocional Comunitari, que té com a objectiu la promoció i la prevenció del benestar emocional de la seva població de referència.
Des d'aquest servei es proposen trobades grupals, de freqüència setmanal, per treballar diversos temes relacionats amb el benestar emocional.
Hem parlat amb la Sra. Sandra Pérez, psicòloga i referent de benestar emocional comunitari del CAPI Baix-a-Mar, i amb quatre usuaris de diferents grups de benestar emocional perquè ens expliquin la seva experiència.
Entrevista a la Sra. Sandra Pérez
El CAPI Baix-a-Mar compta amb un Servei de Benestar Emocional Comunitari que té com a objectiu la promoció i la prevenció del benestar emocional de la seva població de referència.
La Sra. Sandra Pérez, referent de Benestar Emocional Comunitari (RBEC) del CAPI Baix-a-Mar, parla sobre l'impuls del treball comunitari en salut a l'atenció primària amb la incorporació de nous perfils professionals (nutricionista, fisioterapeuta, higienista dental i RBEC), i en el cas del benestar emocional comunitari, explica quins són els grups de benestar emocional que s'organitzen des del CAPI i com funcionen.
Els voluntaris i el benestar emocional
La figura del voluntariat és clau en l'àmbit sanitari per contribuir en la millora del benestar emocional i la qualitat de vida dels pacients ingressats i residents. Les persones voluntàries tenen cura de les persones i ofereixen temps, espai, afecte i companyia, des de la solidaritat i responsabilitat, complementant el servei que donen els professionals sanitaris.