Professionals del CSAPG participen al II Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària

| CSAPG

Professionals del CSAPG van assistir el passat 21 i 22 de novembre al II Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària, celebrat a l'Hotel Melià de Sitges i organitzat per la Societat Catalana de Gestió Sanitària.

El contingut científic del congrés va girar al voltant de 6 eixos temàtics basats en la transformació del model, l'avaluació sanitària basada en el valor, el lideratge professional, la digitalització de les organitzacions i la Intel·ligència Artificial, la sostenibilitat mediambiental i la governança del sistema i de les organitzacions.

Durant el congrés, professionals de l'entitat van presentar alguns pòsters:

  • Dra. Laia Sos, metgessa especialista en Urologia del CSAPG, i Dra. Helena Camell, directora d'Atenció Intermèdia del CSAPG

Van presentar un pòster sobre l'anàlisi del procés de l'atenció multidisciplinar dels pacients amb demència i les persones cuidadores. La implementació d'aquest projecte posa en relleu la necessitat de treballar de manera transversal entre els diferents recursos sanitaris i socials per garantir un circuit òptim. Aquest primer estàndard de treball es va consolidar amb l'objectiu de millorar la coordinació entre els diferents nivells assistencials i es preveu una segona fase d'experiència al pacient.

Enllaç al pòster

  • Sra. Marta Terrones, sotsdirectora d'Infraestructures i Serveis Generals del CSAPG

Va presentar un pòster sobre com es va organitzar el procediment de renovació tecnològica de l'equipament del Bloc Quirúrgic de l'Hospital Residència Sant Camil. Aquest va tenir un enfocament multidisciplinar amb l'objectiu de garantir que les solucions tecnològiques s'adaptessin a les necessitats actuals i futures. Una vegada finalitzat el procediment, es poden definir 3 punts clau en l'èxit del projecte: la importància del treball en equip, centralitzar la gestió en un únic interlocutor amb l'objectiu de facilitar la coordinació i eficiència operativa i fer ús de l'economia d'escala per optimitzar recursos i reduir costos.

Enllaç al pòster

  • Sra. Rosa Rimón, directora de Qualitat i Organització del CSAPG

El primer pòster exposava l'evolució de l'estratègia del CSAPG mitjançant la implementació de la metodologia Lean, la qual ha millorat l'eficiència en diversos processos. En concret, es parla del Pla Estratègic 2019-2023, dissenyat amb una eina de la metodologia Lean (Hoshin Kanri), que busca alinear els objectius estratègics a tots els nivells de l'organització, amb l'objectiu de complir el 100% dels objectius definits. La implementació del Hoshin Kanri ha millorat la coordinació i l'eficiència en el compliment dels objectius, amb una major comunicació i seguiment dels projectes. L'eina ha permès assolir més del 94% dels objectius establerts i ha creat una cultura de millora contínua.

Enllaç al pòster

El segon pòster parlava del projecte d'Hospitalització a Domicili (HaD) evolucionat als nous temps. Aquest treball té com a objectiu modernitzar i redissenyar el model actual d'Atenció a Domicili per millorar l'atenció i l'experiència del pacient. Els resultats obtinguts indiquen que els pacients, familiars i cuidadors recomanarien aquest model d'atenció, destacant especialment la qualitat del tracte. Els propers passos del projecte són la redefinició dels processos d'HaD, incorporant la veu del pacient, familiar i cuidador, amb l'objectiu de definir un model de HaD per al Sistema Sanitari Català que sigui transformador pel que fa a l'atenció, la cartera de serveis i la inclusió activa de totes les parts implicades.

Enllaç al pòster

  • Sra. Sarai Cuevas, directora del CAPI Baix-a-Mar

El seu pòster parlava de la "I" del CAPI Baix-a-Mar, els 15 anys d'integració amb els Serveis Socials municipals. La integració salut-social al CAPI facilita la continuïtat assistencial, afegeix valor en l'atenció, redueix els desplaçaments i simplifica gestions. El 92% dels professionals recomanarien aquest model, tot i que queda pendent integrar els sistemes d'informació i millorar la gestió del temps per la falta de connexió entre nivells/sistemes.

Enllaç al pòster