Una bona alimentació és un dels punts claus en la prevenció contra el càncer
En el marc del programa Cuida't i amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, aquest mes de febrer estem oferint informació d'interès en relació a la prevenció contra el càncer.
Un dels punts clau en la prevenció d'aquesta malaltia és tenir una bona alimentació: equilibrada i saludable. Per aconseguir-ho és important planificar-la en base al consum dels següents grups d'aliments (en persona adulta i sana):
Des de la Unitat de Nutrició del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf s'han dissenyat dos menús saludables setmanals, un d'ells un menú de carmanyola, que es poden prendre d'exemple per seguir una dieta equilibrada.
Estan disponibles per descarregar:
Una de les tècniques culinàries que s'utilitza per fer menús setmanals és el batch cooking. Consisteix en cuinar en un dia diferents plats per no haver-ho de fer durant la setmana.
Per dur a terme aquesta tècnica de manera eficient, la Unitat de Nutrició dona 12 consells: