Ajuda humanitària a Ucraïna
| CSAPG
Amb motiu de la crisi humanitària originada pel conflicte bèl·lic d'Ucraïna, la ciutadania que vulgui col·laborar o fer algun tipus de donació cal que tingui en compte una sèrie de recomanacions, expressades des del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.
Per tant, a l'hora de fer qualsevol donació es recomana que:
- Les donacions sempre han de respectar les necessitats del país receptor. No es pot enviar el que es vol, sinó el que es necessita.
- Per regla general, aquesta necessitat ha de venir expressada pel Govern del país receptor, dirigida a la comunitat internacional i degudament desglossada.
- Per a una bona i correcta gestió dels recursos, s'han de prioritzar les donacions econòmiques per a la compra de material al país receptor i/o als països limítrofs (en aquest cas, els països receptors de persones refugiades).
- Les mostres de solidaritat s'han de canalitzar cap al suport i les contribucions financeres a: les entitats professionalitzades i expertes en respostes humanitàries (ONG's) o els organismes multilaterals (ACNUR, l'Agència de les Nacions Unides pels Refugiats, o el Fons Central de Resposta a Emergències de l'Oficina de Nacions Unides per la Coordinació d'Assumptes Humanitaris, entre d'altres).
- Al web de la cooperació catalana s'informa de les entitats catalanes i multilaterals que han engegat campanyes de suport a Ucraïna i a través de les quals es poden canalitzar les aportacions econòmiques
- Algunes ONG's amb les quals es pot col·laborar: Metges sense Fronteres, Creu Roja, Acció contra la Fam, Farmacèutics Mundi, entre d'altres.